Pensionstalling

Huisvesting

Stallen in de rijhal
De grote rijhal heeft inpandig een dubbele rij boxen – in totaal 37 – met afmetingen van 3,00 x 3,50 meter. De stal is goed geïsoleerd waardoor het in de zomer lekker koel is en er in de winter een aangename temperatuur heerst. Het is een frisse, ruime, stofarme en lichte (LED-verlichting) omgeving. De paarden hebben onderling contactmogelijkheden.

De 19 boxen aan de kant van de buitenmuur hebben een luik zodat de paarden hun hoofd naar buiten kunnen doen. Er is een separate opvoel-/behandelbox waar paarden bijvoorbeeld door de dierenarts kunnen worden behandeld. Bij de boxen is ook een wasplaats met warm en koud water, een poetsplaats en een solarium.

Voeding

Regelmatig voeren en kwalitatief goede voeding zijn de basis voor een goede gezondheid en optimale conditie van de paarden.
Wij voeden de pensionpaarden bij Maverick Stables als volgt:

  • Drie maal per dag kuilvoer. Het kuilvoer komt van eigen land, waarmee de kwaliteit is geborgd.
  • Twee maal per dag krachtvoer (merk: Havens).

Er wordt regelmatig ingestrooid en 1x per week wordt de stal leeggemaakt.
Na het uitmesten van de paardenstallen wordt de mest dezelfde dag opgehaald en deze mest gaat naar champignonkwekerijen.

Het voer en het voeden van de paarden is bij de prijs van de pensionstalling inbegrepen.
Indien eigenaren van de standaard willen afwijken – bijvoorbeeld ander krachtvoer of gebruik van supplementen – dan dienen ze hiervoor zelf zorg te dragen.

Gezondheid

Gezondheid, welzijn en veiligheid van de paarden staat voorop. De medewerkers van Maverick Stables houden de paarden goed in de gaten. Bij afwijkend gedrag of vraagtekens rond de gezondheid of het welzijn van het dier nemen wij onmiddellijk contact op met de eigenaar. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan schakelen we indien nodig de eigen veearts in (op kosten van de eigenaar).

Wij verwachten van de eigenaren van de paarden, dat zij de periodieke inentingen van hun paard(en) goed bijhouden.

Ontwormen van de paarden die bij Maverick Stables zijn gestald, gebeurt door de vaste veearts van Maverick Stables op basis van regelmatig mestballenonderzoek. De kosten van het ontwormen zijn voor de eigenaar van het paard.

Dierenarts

Maverick Stables werkt met een vaste dierenarts – een erkend paardenarts – die in de directe nabijheid van de pensionstal is gevestigd. Het is ook mogelijk om uw eigen dierenarts in te schakelen. Dit geldt niet voor ontwormen. Het ontwormen van bij ons gestalde paarden en pony’s gebeurt door onze vaste dierenarts op basis van regelmatig mestbalonderzoek. De kosten hiervan zijn voor rekening van de eigenaar van het paard.

Hoefsmid

Wij werken met een vaste hoefsmid die twee keer in de maand op vaste tijden langskomt. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dat vooraf aangeven bij Hoefsmederij Bart Buurkes. Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van uw eigen hoefsmid.

Maverick Stables

  • Bijlweg 6, 8219PE te Lelystad
  • info@maverickstables.nl
  • 06-46080624 (Mariëlle Vogelaar )

Openingstijden

  • Ma t/m Do 09:00 t/m 22:00 uur
  • Vri 13:00 t/m 22:00 uur
  • Za t/m Zo 10:00 t/m 18:00 uur