Maverick Stables, logo

Tyrette Maverick

LAS VEGAS X DAILY DIAMOND

Tyrette Maverick is een dochter van de merrie Laidy Avette. Als halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Gin Tonic (v.Breezer) en succesvol in de Grandprix is Laidy Avette van uitstekende komaf. Tevens is zij zelf een nazaat van de veelbelovende Daily Diamond die met zijn eerste jaargangen al veel indruk weet te maken. Daarnaast is Laidy Avette ook de halfzus van het Z2-geklasseerde-paard Evette (v.Sir Oldenburg). Verder in de moederlijn zien we de Prix St. Georges-paarden Valentino (v.Riverman) en Equestricons Ziggy (v.Riverman) en de ZZ-Licht-geklasseerde-paarden Giovanni (v.Arlando) en Lemmet (v.Flemmingh).

Las Vegas

De Bordeaux-zoon Ferdeaux, die met Hans-Peter Minderhoud geklasseerd is in de Lichte Tour, is de vader van Las Vegas. Ferdeaux kreeg in Jarville en Jerveaux al twee zonen goedgekeurd bij het KWPN.
De moeder van Las Vegas is Dalia Delin, een dochter van de keurhengst Wynton, die in de internationale Grand Prix werd uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees, alvorens hij naar Canada werd verkocht voor de fokkerij. Wynton bracht vijf bij het KWPN-goedgekeurde zonen, waaronder Pavo Cup-winnaar Imposantos. De grootmoeder van Las Vegas is Zerrodelin, die eveneens een keurhengst als vader heeft in Houston. Zij is een halfzus van de in de Inter I-geklasseerde KWPN-hengst Crosby (v.Chippendale) en hun moeder Perrodelin, een dochter van de preferente Flemmingh, bracht nog meer sportpaarden. Zo bracht ze Z-dressuurpaarden van Chippendale en Wynton. Vervolgens vinden we de stempelhengst Ferro in de moederlijn.

In 2022 heeft topamazone Emmelie Scholtens de teugels overgenomen van de zeer getalenteerde hengst Las Vegas. In de selecties voor het W.K. van 6-jarige dressuurpaarden lieten ze gelijk hun kwaliteiten zien. Wat een prachtige combinatie en wat een power heeft Las Vegas. Ze werden zonder twijfel geselecteerd voor het W.K. in Ermelo en lieten daar in de eerste kwalificatieproef gelijk hun kunnen zien. Ze kregen een 9.8 voor de draf, een 10 voor de galop en een 9.6 voor toekomstperspectief wat resulteerde in een eindscore van 9.42 punten en daarmee een 2e plaats. Wat een geweldig optreden was dit. In de Finale stonden wat kleine foutjes een podiumplaats in de weg maar met een eindscore van 8.74 en een 9.6 voor de galop eindigden ze op een hele mooie 4e plaats.
Las Vegas is deze winter fijn doorgetraind en het is de bedoeling dat hij dit jaar in de Prix St. Georges uitgebracht gaat worden. 

Daily Daimond

Daily Diamond is een jonge hengst met ongekend veel uitdrukking, ras en adel. Hij heeft een zeer positief ingesteld karakter. Vader Daily Deal voert het welbekende bloed van Diamond Hit en Lauriers Crusador xx. De moeder van Daily Diamond is een degelijke, zeer correcte Hannoveraanse fokmerrie van Fürst Heinrich. Zij bracht ook Damon’s Dream, als driejarige koning van het Bundeschampionat en voor de topprijs van €280.000 geveild in Munster Handorf. Daily Diamond beweegt met uitzonderlijk veel afdruk en tact.

Daily Diamond is een zoon van Daily Deal, een zoon van Diamond Hit die via grootvader Lauries het bloed van Lauries Crusador xx voert.

De moeder van Daily Diamond is Fairy Tale (v.Furst Heinrich), niet alleen in naam een sprookje, maar ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving maar daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, een zoon van Damon Hill die in 2013 het Bundeschampionnat won bij de rijpaarden. De grootmoeder Weronique is een dochter van Wolkentanz waarna deze Hannoveraanse merrielijn verdergaat My Sweet Love een dochter van Mister A (Matcho x x Goldstein).