Maverick Stables, logo

Tonga

ELDORADO VAN DE ZESHOEK X ZIROCCO BLUE VDL

Tonga is een zoon van Eldorado van de Zeshoek. Grootmoeder Ursula is moeder van de goedgekeurde hengst Malibu Z en moeder van de 1.60m geklasseerde merrie Belinda. Als we verder in de moederlijn kijken zien wij overgrootmoeder Olanda de volle zus van de legendarische hengst Numero Uno.

Eldorado van de Zeshoek

Krachtpatser Eldorado van Zeshoek maakt de verwachtingen zowel in de sport als in de fokkerij ruimschoots waar. Onder Willem Greve behoorde de Clinton-zoon tot de Nederlandse top en sprong hij meerdere Nations Cups. In de fokkerij is Eldorado van de Zeshoek zonder twijfel een stempelhengst.

Eldorado van de Zeshoeks moeder Bijou Orai sprong onder Olivier Perreau op 1.60m-niveau. Nadat Willem Greve de teugels over nam van Eldorado van de Zeshoek wonnen zij samen direct de Grote Prijs van Roosendaal. Vervolgens volgden de achtste plaats op het NK in Mierlo, een overwinning in het 1.50m op Outdoor Gelderland, de tweede plaats in de Grote Prijs van Saint Lô en in het 1.50m in Ommen, en foutloze rondes in de Nations Cup van Lummen & Sankt Gallen.

Eldorado heeft zich gevestigd in de top van de Horsetelex en WBFSH rankings. Dit heeft hij te danken aan zijn geweldige nakomelingen zoals; Killerqueen DVM, Electric Blue, Jeunesse, Geneve R, Grandorado TN en Highway M TN.

Zirocco Blue

Met Jur Vrieling heeft Zirocco Blue een indrukwekkende lijst met prestaties neergezet. Met het Nederlands team won Zirocco Blue Goud tijdens het Europees Kampioenschap en individueel eindigde hij als vijfde. In de wereldbekerfinale in Las Vegas eindigde hij als 10e. Meerdere Grote Prijzen werden gewonnen waaronder de wereldbekerwedstrijd in Oslo en de GP’s van Kopenhagen, Melsomvik (2x) en Geesteren. Met Nederlandse springteam zegevierde hij in de Nations Cup van Rotterdam, Kopenhagen en Gijon. Zirocco Blue eindigde als 2e in het Nederland Kampioenschap Springen.

Niet alleen in de sport maar ook in de fokkerij presteert Zirocco Blue buitengewoon. 2018 was het jaar van de kampioenen voor Zirocco Blue. Willem Greve won met Gogo Karla V de kampioenstitel bij de zevenjarigen in de Blom Cup in Ermelo, maar op de Wereldruiterspelen in Tryon was er nog veel meer spektakel voor Zirocco Blue. Zijn zoon Eddie Blue won onder Devin Ryan de gouden teammedaille met het Amerikaanse team. Eddie Blue eindigde eerder al als tweede in de Wereldbekerfinale en reeg de ene na de andere topprestatie aaneen. Een tweede plek in de Grand Prix van Ocala, tweede in GP Toronto, tweede in Wereldbeker Toronto, tweede in Nations Cup van Aken, tweede in Nations Cup van Sopot, derde in Grand Prix van Devon, enzovoort. Niet voor niets werd Eddie Blue uitverkozen tot als beste springpaard van de Verenigde Staten.