Maverick Stables, logo

Sacco

FÜRST JAZZ X ROYAL DIAMOND

In de moederlijn van Sacco zijn een heel aantal sportprestaties terug te zien. Zo is Sacco  een halfbroer van Prinzessin (v. Fuerst Piccolo) die succesvol wordt uitgebracht in de Grandprix dressuur. Moeder Royalstin is een halfzus van de premiehengst Rozentanz. Verder in de moederlijn zijn er meerdere paarden succesvol in de Grandprix dressuur waaronder de goedgekeurde hengst Future Cup (v. Florestan I) DWB, OLDBG, SWB, Majestik LHF (v. Metternich) en World Of Music (v. Worldly).

Rozentanz

Rozentanz was top premiehengst op de hengstenkeuring in Verden in 2003 en was het best verkopende jong op de veiling. Hij was een uiterst extravagant, zeer modern sportpaard met uitstekende bewegingen en springtalent.

Bij de hengstenkeuring blonk Rosentanz in alle rubrieken uit met een score van niet minder dan 7,25. Voor draf kreeg hij een 8,5, voor galop en stap een 8,38, voor rijdbaarheid een 9,25 en voor springaanleg een 7,25. Voor temperament kreeg hij een 9,13 en voor karakter een 10. Van de 25 deelnemende paarden waren zijn scores voor beweging de beste voor stap en draf en de tweede beste voor galop.

Fürst Jazz

In 2016 werd Fürst Jazz voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Hengstenshow van P. Schockemöhle. Hij maakte hier zoveel indruk dat hij zeer veel gebruikt is door de Duitse fokkers. In januari van 2017 is hij ook erkend voor het Hannoveraans Verband. Ook op de show van P. Schockemöhle 2017 in Vechta maakte Fürst Jazz weer veel indruk. Hij is mooi uitgezwaard en toont mega veel talent in alle 3 zijn basisgangen. In 2016 heeft hij zijn 14-dagentest in Schlieckau met goed gevolg afgesloten. Tijdens deze test was hij wel wat sensibel, maar wist toch te slagen met een mooi gemiddelde van 8.24 voor de dressuuronderdelen. Als hij zich zo door ontwikkelt kan Fürst Jazz een vernieuwende hengst worden voor de Duitse dressuurpaardenfokkerij en een versterking voor de Nederlandse fokkerij.

Zijn afstamming is ook zeer interessant; zoon van de sterk verervende en grootramige hengst Fürst Romancier, die al 29 goedgekeurde zonen wist te leveren en uit een sterke en beproefde Nederlandse moederlijn. Zijn moeder Borendy was als 3-jarige reservekampioene van Gelderland en is een volle zus van Anderson P, Prix st. Georges dressuur. Grootmoeder Orendy is ook de moeder van onze Prix St. Georges hengst Zhivago. Daarnaast levede zij ook de 8-jarige Estados v. Krack C, nu al Prix St. Georges en Scaramouche v. Gribaldi ZZ-Licht dressuur. Volle zus van Orendy is Trendy, moeder van Charmeur en Blue Hors Edelman v. Vivaldi. Serendy een andere volle zus is de moeder van de Grand Prix hengst Zuidenwind.

Royal Diamond

Royal Diamond, de volle broer van Rohdiamant, is een ideaal type dat gewoonweg meeslepend is. Modelbeweging, kwaliteit en berijdbaarheid laten niets te wensen over. Dit is de familie van de merrie Elektia, bekend van de Champion Mare op de Schau der Besten 1984, Arabella Queen (v. Admirand), diverse veilingpaarden, de sportpaarden Let´s Dance (v. Last Trump xx), Ramino (v. Ramiro ), Zermatt (v. Zeus) en de goedgekeurde hengst Creskando (v. Corlando). 1996– hoog geplaatst in de premiering in Oldenburg. Royal Diamond eindigde zijn verrichtingsonderzoek in Neustadt/Dosse als duidelijke winnaar met een score van 140,65 (dressuur 150,93 punten). In 1997 was hij zonder twijfel winnaar van het verrichtingsonderzoek in Neustadt/Dosse met een score van 140,65 punten (dressuur 150,93) In 1998 was hij vice-staatskampioen rijpaarden en seriewinnaar in elementaire dressuurpaardenproeven en reservekampioen hengst op de hoofdpremie in Oldenburg. Royal Diamond was in 1999 vice-kampioen van de vijfjarige dressuurpaarden. Ook in 2008 ontmoette Royal Diamond maakte zijn reputatie als zeer populaire rijpaardenmaker waar. Zijn zoon Roadrunner werd voor 150.000 euro verkocht in Vechta en zijn goedgekeurde zoon Royal Dario Fo bracht 75.000 euro op. Met Royal Discovery, Royal Deniro (vice-staatskampioen), Reader’s Digest en Royal Happyness, Royal Diamond was ook de vader van andere topgeprijsde veilingpaarden.

In 1999 begonnen de sportieve successen. Toen won de hengst onder Lisa Wilcox als vijfjarige zilver op het Bundeschampionat. Een jaar later kreeg hij de sjerp bij de zesjarigen omgehangen. Royal Diamond kwalificeerde zich tweemaal voor de finale van de Burg Pokal. Aan het einde van zijn sportcarrière keek hij terug op veertig overwinningen in de Grand Prix.