Maverick Stables, logo

Royal Avette

LOWLANDS X DAILY DIAMOND

Royal Avette is een dochter van de merrie Laidy Avette. Als halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Gin Tonic (v.Breezer) en succesvol in de Grandprix is Laidy Avette van uitstekende komaf. Tevens is zij zelf een nazaat van de veelbelovende Daily Diamond die met zijn eerste jaargangen al veel indruk weet te maken. Daarnaast is Laidy Avette ook de halfzus van het Z2-geklasseerde-paard Evette (v.Sir Oldenburg). Verder in de moederlijn zien we de Prix St. Georges-paarden Valentino (v.Riverman) en Equestricons Ziggy (v.Riverman) en de ZZ-Licht-geklasseerde-paarden Giovanni (v.Arlando) en Lemmet (v.Flemmingh).

Lowlands

Lowlands liep een fantastisch KWPN verrichtingsonderzoek. Hij sloot die af met 87,5 punten en werd de reservekampioen van het verrichtingsexamen. Lowlands scoorde enorm met zijn stap (9,5) en rijdbaarheid (9,0) – beide speerpunten in het KWPN dressuurfokbeleid – en liet verder ook nergens punten liggen: 8,5 voor draf, galop, souplesse, houding en balans en aanleg als dressuurpaard.

In zijn eerste jaar in handen van Dinja van Liere bereikte Lowlands het Bundeschampionat in Warendorf. En hij werd als reserve opgenomen in het Duitse team voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Dinja was super enthousiast over Lowlands in de ring: “Lowlands heeft een hele fijne mentaliteit en dat blijkt ook op wedstrijden! Hij is heel gefocust en doet super goed zijn best!”

Met een mooie evenwichtige proef werd Lowlands vierde in de finale van de Pavo Cup in 2021. Hij scoorde 89,4 punten. Juryvoorzitter Mariette Sanders in haar commentaar: “Een wow-paard!!!

Ook in de Hengstencompetitie doet Lowlands het goed. In de klasse Z heeft hij dit najaar al drie keer gewonnen. In Exloo scoorde hij 86,2 punten. De juryleden zijn lovend over zijn prestaties, zijn galoppade en schakelvermogen wordt veelvuldig genoemd. Naarmate het werk moeilijker wordt, laat Lowlands zich steeds beter zien.

Lowlands komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Gamezoon Millennium die al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij krijgt in Lowlands zijn eerste zoon die bij het KWPN goedgekeurd is.

De moederlijn van Lowlands is even indrukwekkend. Zijn moeder, La Donna S is een Elite Staats Premie merrie en werd geselecteerd voor de prestigieuze ‘Brilliantring’ op de Oldenburger Elite Merrie Show in Rastede. Naast Lowlands heeft ze nog twee goedgekeurde zonen gegeven, Dantes Dancer en Dantes Specter, een Prix St. Georg dochter en een Elite-veulen. Grootmoeder Lucy is de moeder van drie Staats Premie merries en van het Grand Prix-dressuurpaard Nora van Christa Larmoyeur. Lucy is tevens de halfzus van het Grand-Prix dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Verder komen er nog een aantal goedgekeurde hengsten uit de moederlijn, evenals succesvolle sportpaarden tot en met Grand Prix niveau.

Daily Daimond

Daily Diamond is een jonge hengst met ongekend veel uitdrukking, ras en adel. Hij heeft een zeer positief ingesteld karakter. Vader Daily Deal voert het welbekende bloed van Diamond Hit en Lauriers Crusador xx. De moeder van Daily Diamond is een degelijke, zeer correcte Hannoveraanse fokmerrie van Fürst Heinrich. Zij bracht ook Damon’s Dream, als driejarige koning van het Bundeschampionat en voor de topprijs van €280.000 geveild in Munster Handorf. Daily Diamond beweegt met uitzonderlijk veel afdruk en tact.

Daily Diamond is een zoon van Daily Deal, een zoon van Diamond Hit die via grootvader Lauries het bloed van Lauries Crusador xx voert.

De moeder van Daily Diamond is Fairy Tale (v.Furst Heinrich), niet alleen in naam een sprookje, maar ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving maar daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, een zoon van Damon Hill die in 2013 het Bundeschampionnat won bij de rijpaarden. De grootmoeder Weronique is een dochter van Wolkentanz waarna deze Hannoveraanse merrielijn verdergaat My Sweet Love een dochter van Mister A (Matcho x x Goldstein).