Rosa-Lott

Algemeen

Rosa-Lott, Julio Mariner xx, Saluut, Kylian, KWPN

Julio Mariner xx X Saluut

Rosa-Lott van Julio Mariner is de merrie waar het allemaal mee begon, een merrie met een ongelooflijk fijn karakter. 

Julio Mariner xx
De bruine Engels volbloed hengst Julio Mariner xx is een renpaard die een aantal koersen gelopen heeft in Engeland. Hier is hij dan ook in de fokkerij gebruikt, maar daar was hij niet goed genoeg voor, omdat zijn nakomelingen veelal niet goed presteerde op de renbaan. De door J. Greve naar Nederland gehaalde hengst, deed het in de warmbloed fokkerij wel erg goed. Tijdens het gedragsonderzoek werd Julio Mariner xx gekenmerkt als een  zeer vriendelijk, attent, gehoorzaam, eerlijk paard met een uitstekend humeur. Heeft een excellente rencarrière achter zich en heeft al enkele jaren ter dekking gestaan. Tijdens de lichte werkzaamheden gedraagt hij zich zeer ontspannen. Veel bereidheid om te werken, werkt met veel plezier. 

Deze karakter kenmerken zie je terug in Rosa-Lott en haar nakomelingen.

Golden Oldies

In de moederlijn van Rosa-Lott vind je o.a. het Ramiro Z en Duc de Normandie bloed terug.

Duc de Normandie

In de sport deed Duc de Normandie goede zaken. Luit Dubbeldam doorliep alle klassen met hem en won in 1969 het puissancespringen op de Gelderse kampioenschappen in Arnhem. Daarna nam Toon Ebben de teugels over. Enkele jaren later stapte Mense Toering in het zadel van Duc de Normandie en bracht hem in de dressuursport uit tot de Prix St. Georges. De hengst werd in 1975 preferent verklaard en overleed in 1993 op 31-jarige leeftijd.

In de fokkerij was Duc de Normandie vooral een goede merriemaker. Hij leverde een groot aantal preferente en prestatiemerries. Waaronder de grootmoeder van Rosa-Lott; Tironetje.

Ramiro Z

Ramiro Z de vader van de hengst Ronald werd op 30 april 1965 geboren in de stallen van Jkhr. C. von Nagel-Doornick in het Duitse Ostenfelde. Hij werd op driejarige leeftijd goedgekeurd in Holstein en was datzelfde jaar de winnaar van de Hengstleistungsprüfung in Westercelle. Ramiro werd als één van de eerste hengsten ingezet voor zowel de sport als de fokkerij. Onder het zadel van Fritz Ligges groeide hij door tot Grand Prix-niveau en maakte vooral indruk in de puissance.

Wilt u meer informatie over Rosa-Lott?

Maverick Stables

Openingstijden