Maverick Stables, logo

Nicolette Maverick S

JARDONNAY VDL X BALTIC VDL

Vorige slide
Volgende slide

Nicolette Maverick is een nakomeling van Jardonnay VDL x Baltic VDL. Tijdens de IBOP op 23-03-2022 werd de merrie aansluitend ster, keur én elite verklaard.

De Jardonnay-dochter galoppeert met goede balans en laat zich fijn rijden. Ze maakt een ongecompliceerde indruk, springt met goede afdruk en toont daarbij vermogen. Ze zou nog iets meer souplesse mogen hebben maar maakt overall een fijne indruk.”

Jardonnay VDL

De pedigree van Jardonnay is doordrenkt met verervingskracht; vader Kannan is al jarenlang één van de beste springpaardenleverancier en heeft met nakomelingen als Quabri de l’Isle, Quorida de Treho, Molly Malone V en Diva II wekelijks toppers op het hoogste niveau acteren. Daarnaast is de invloed van de preferente Indoctro niet meer weg te denken en is ook overgrootvader Lux bijzonder invloedrijk binnen de mondiale springpaardenfokkerij.

De aanparing van de vermogende, royaal ontwikkelde Kannan met de bloedgemaakte, zeer rijtypische Duzella – moeder van Jardonnay – lijkt een uitstekende combinatie. Moeder Duzella is daarnaast geen onbekende: in 2011 werd deze inmiddels tienjarige merrie uitverkozen tot de kampioene van de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Daarnaast werd Duzella’s één jaar jongere zus Ezella een jaar later bekroond tot kampioene van de Centrale Keuring van Brabant. Jardonnay’s grootmoeder Uzella is een keur preferente merrie, die naast Duzella en Ezella ook het internationale springpaard Bocelli voortbracht. Onder Guy Goosen springt deze Indoctro-zoon op 1.45m niveau. Overgrootmoeder Ozella is eveneens keur en preferent en bracht op haar beurt de Cardento-zoon Dubai, die met Mavis Spencer op 1.60m Grand Prix-niveau springt, en het 1.50m springpaard Tavarone.

23-3-2022, IBOP regio Overijssel

Baltic VDL

De Grand-Prixspringhengst Baltic verwierf reeds het predicaat ‘Preferent’ bij het KWPN en daarmee behoort hij tot een nieuwe generatie stempelhengsten. Baltic is een zoon van de te vroeg gestorven Quaprice, die sprong op Grand-Prixniveau. De keurhengst Jus de Pomme won dubbel goud op de Olympische Spelen van Atlanta en is vader van vele Grand-Prixpaarden. Daarna gaat de lijn verder met de bewezen verervers Wellington, Orthos, Joost en Rigoletto. Baltic’s moeder, de ster, preferente en prestatiemerrie Nellandra, bracht ook de goedgekeurde hengst Vegas VDL en het 1.60m-springpaard Don Vito van Ben Maher. Nellandra is de volle zus van het Grand-Prixpaard Melandra.

Als 7-jarige werd hij 6e in de VION CUP en 3e in de hengstencompetitie. Baltic werd door James Billington opgeleid tot en met internationaal 1.60m-niveau. Meerdere goede prestaties werden geboekt, zo werd hij o.a. 5e in de GP Leszno, 7e in de GP De Wolden en 7e in de GP Wierden en won hij een 1.45m in Zuidwolde. Daarnaast werd hij 3e in de VHO trofee, 2e 1.45m Drammen, 2e 1.45m Wierden, 5e 1.50m Kiel, 5e 1.45m finale Herning, 7e 1.45m Kronenberg, 8e 1.45m Roosendaal, 8e in 1.50m Geesteren en 8e 1.50m Ommen. In de Sires of the World sprong Baltic foutloos en eindigde als 10e.

Begin 2018 nam Jur Vrieling de teugels over met direct een 2e plaats in de GP van Drachten. Vervolgens boekte Baltic VDL in 2018  en 2019  meerdere  internationale overwinningen, waaronder een 1.50m-rubriek in Oldenburg. Ook was hij geplaatst in hoofdrubrieken van Redefin, Poznan, Stuttgart, Valkenswaard, Rotterdam en St Tropez.