Maverick Stables, logo

Newdana Maverick S

ZAPATERO VDL X PADINUS

Newdana Maverick S is de volle zus van Medana Maverick S. Medana Maverick S komt uit in de eventing onder de Amerikaanse ruiter Ava Wehde.

Zapatero VDL

De moeder van Zapatero is de elite en sportmerrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd. Grootmoeder is de prestatie merrie Anita, zij is o.a. moeder van het internationale springpaard Orlando.

Zapatero was als 3-jarige reservekampioen van de hengstenkeuring. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie. Als 7-jarige was hij finalist in de VION Cup en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren.

Onder Jessica Kürten won Zapatero de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring en de VHO trofee. Ze boekten een aantal aansprekende internationale resultaten waaronder o.a.: 6e GP Ebreichsdorf, 7e in het Championat van Salzburg, 8e GP Oliva en 10e in de wereldbekerkwalificatie Zurich. Onder Robert Vos won Zapatero de Medium Tour finale van Wierden, was er een overwinning tijdens het CSI de Wolden en werd hij 7e in het ‘Championat von Kiel’.

Padinus

Op driejarige leeftijd werd Padinus aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In ’s-Hertogenbosch werd hij uitgenodigd voor de kampioenskeuring, waar hij op een achtste plaats werd geplaatst. In de voorjaarstest werd Padinus doorverwezen naar het najaarsonderzoek, maar is daar niet voor aangeleverd. Vier jaar later volgde goedkeuring nadat hij via de nakeuring was aangewezen voor het verkorte onderzoek. De hengst had zich reeds via de sport in de kijker gesprongen. “In het voorjaarsonderzoek als driejarige was de rijdbaarheid wel een aandachtspunt bij Padinus, dat ging toen ook ten koste van de basisgangen. Als achtjarige is hij goedgekeurd en hij kreeg goede cijfers voor de springonderdelen”, vertelt Arie Hamoen als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Voor de afdruk en het vermogen kreeg Padinus een 8,5 en voor de techniek en aanleg een 8. Daarmee stond hij bij de springhengsten bovenaan.

Padinus werd opgeleid door Eddie Brinkman en sprong op ZZ-niveau. “Padinus sprong zelf met veel vermogen en voorzichtigheid, zijn instelling was wel iets een aandachtspunt. Wat dat betreft had hij nog wel wat meer van zijn vader Heartbreaker mogen hebben, die blonk zelf uit met een topinstelling. Padinus was vaak wat gespannen en werd daardoor wel eens iets strak. Verder fokt hij als een echte Heartbreaker-zoon en gaf hij net wat meer lengte door aan zijn nafok dan zijn vader. De Padinus-nakomelingen hebben allemaal veel uitstraling, mooie hoofden en vaak wat aftekeningen. Ze springen met goede reflexen, zijn vlug en voorzichtig. Padinus had absoluut veel kwaliteit en we wilden hem voor de internationale sport gaan opleiden, maar op dat moment verongelukte hij.”