Maverick Stables, logo

Nando

JARDONNAY VDL X TYGO

Nando is een halfbroer van de hengst Jason (v.QUASIMODO Z) welke Internationaal uitkomt in de 1.30m klasse met Marco Sassara (ITA).

In Nando zijn moederlijn zijn er meerdere springpaarden te vinden die succesvol in de springsport zijn uitgebracht waaronder; DAINTLY LADY (v. TYGO, SP INT 1.60-GP ALIREZA VOJDANI (IRI)), NEWTON ABBOT (v. CONVERTER 1,60m Spr.), GLEN DEVON (v. ATLANTIC VDL 1,60m Spr.), BETHSABEE VAN DE MALTAHOEVE (v. DARCO Elite, Stb. 1,60m Spr. enz.

Jardonnay VDL

De pedigree van Jardonnay is doordrenkt met verervingskracht; vader Kannan is al jarenlang één van de beste springpaardenleverancier en heeft met nakomelingen als Quabri de l’Isle, Quorida de Treho, Molly Malone V en Diva II wekelijks toppers op het hoogste niveau acteren. Daarnaast is de invloed van de preferente Indoctro niet meer weg te denken en is ook overgrootvader Lux bijzonder invloedrijk binnen de mondiale springpaardenfokkerij.

De aanparing van de vermogende, royaal ontwikkelde Kannan met de bloedgemaakte, zeer rijtypische Duzella – moeder van Jardonnay – lijkt een uitstekende combinatie. Moeder Duzella is daarnaast geen onbekende: in 2011 werd deze inmiddels tienjarige merrie uitverkozen tot de kampioene van de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Daarnaast werd Duzella’s één jaar jongere zus Ezella een jaar later bekroond tot kampioene van de Centrale Keuring van Brabant. Jardonnay’s grootmoeder Uzella is een keur preferente merrie, die naast Duzella en Ezella ook het internationale springpaard Bocelli voortbracht. Onder Guy Goosen springt deze Indoctro-zoon op 1.45m niveau. Overgrootmoeder Ozella is eveneens keur en preferent en bracht op haar beurt de Cardento-zoon Dubai, die met Mavis Spencer op 1.60m Grand Prix-niveau springt, en het 1.50m springpaard Tavarone.

Tygo

Tygo stond ter dekking bij de Eloma Hoeve. Hij werd opgeleid door Hester Klompmaker en vertrok vervolgens naar Angelique Hoorn, die met hem onder meer vijfde werd in de Grote Prijs van Odense. In 2010 schreef de combinatie de VHO Trofee op naam.

VDL