Maverick Stables, logo

Nairobi

SECRET X APACHE

Vorige slide
Volgende slide

De fraai gemodelleerde en goed bespierde Nairobi beweegt functioneel, lichtvoetig en galoppeert met veel lichaamsgebruik.

Zijn moeder is de elite sport-(dres) Z2 dressuurmerrie Helianthe van de Grand Prix-hengst Apache en is tevens moeder van de goedgekeurde hengst Ladignac. Grootmoeder Salvinia (v.Democraat) voert de predicaten Ster, Preferent en Prestatie. Haar kinderen Bobo (v.UB40) en Europa elite sport-(dres) van Andretti presteren op respectievelijk Lichte Tour en ZZ Licht niveau. De overgrootmoeder, stermerrie Euphorbia (v.Vico), gaf de sportnakomelingen Jamal (v.Belisar) die de sportstand Z1 op zijn naam heeft, sport- (dres)merrie Lilium (v.Damiro L) met een Z2 dressuurstand en Recalcitrant (v.Gribaldi) die is gestart in de Z1 dressuur. De moederlijn vervolgt met één der bekendste  Nederlandse merries genaamd  Lies. Deze bekende keur preferente en prestatiemerrie is onder andere de moeder van het internationale Grand Prix paard Windsor (v.Roemer). Uit deze sterke moederlijn komen ook de bekende Olympische Grand Prix merrie Nadine (v.T.C.N. Partout) met Hans Peter Minderhoud en de goedgekeurde KWPN hengsten Kroonjuweel (v.Belisar), Dorado (v.Krack C) en Galandro (v.Bon Bravour).Deze tak van de Zini van Wittenstein-stam bracht een record aantal Grand Prix Paarden.

Secret

Nairobi is een zoon van de in Duitsland zeer populaire Secret. De zoon van drievoudig wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden Sezuan won in 2019 zilver bij op het WK voor vijfjarigen. Ook op de Bundeschampionate in 2017 en 2019 was Secret succesvolmet een tweede plek in de finale bij de driejarigen en een eerste plaats bij de zesjarigen met eindcijfers dik boven de 9. Inmiddels heeft Secret in de fokkerij naam gemaakt met 37 goedgekeurde en erkende zonen en 47 staatspremie- en premiemerries. In de sport hebben Secrets kinderen al ruim 24.000 euro bij elkaar gelopen.

Apache

Apache werd gefokt door Tonnie van der Koppel uit de Krack C-dochter Tolanda. In het najaar van 2008 werd Apache, inmiddels in eigendom van Ad Valk, ingeschreven in het stamboek. Emmelie Scholtens nam plaats in het zadel van Apache en leidde hem op tot de Grand Prix, de combinatie nam deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon en werd in 2019 achtste in de Wereldbekerfinale met een score over de 80%.

De nakomelingen van Apache vallen op alle niveaus op in de dressuursport. Een aantal van zijn nakomelingen acteren succesvol in de Zware Tour, waaronder Gio van Charlotte Dujardin, Gaudi Vita van Joyce Heuitink, Ferrari STH van Jeanine Nekeman, Flanell van Veronique Roerink en Hot Chocolate van Esmee van Gijtenbeek. Een andere zeer opvallende nakomeling van Apache is de hengst Jovian, die in 2019 Wereldkampioen werd bij de vijfjarige dressuurpaarden.