Nairobi

Algemeen

Nairobi, Secret, hengst, Apache, kwpn, paard, veulen, te koop,

Secret X Apache

De fraai gemodelleerde en goed bespierde Nairobi beweegt functioneel, lichtvoetig en galoppeert met veel lichaamsgebruik. Nairobi is het eerste veulen van de populaire Secret. En is een halfbroer van de KWPN Reserve Dressuur Kampioen 2019 Ladignac.
Ladignac is de eerste goedgekeurde zoon van de in 2018 erkende internationale Grand Prix hengst Zonik die onder Edward Gal afgelopen weekend Nederlands kampioen werd.  De elite sport-(dres) Z2 dressuurmerrie Helianthe van de Grand Prix-hengst Apache heeft met haar eerste veulen Ladignac al direct een klinkend resultaat met een goedgekeurde hengst.

Grootmoeder Salvinia (v.Democraat) voert de predicaten Ster, Preferent en Prestatie. Haar kinderen Bobo (v.UB40) en Europa elite sport-(dres) van Andretti presteren op respectievelijk Lichte Tour en ZZ Licht niveau. De overgrootmoeder, stermerrie Euphorbia (v.Vico), gaf de sportnakomelingen Jamal (v.Belisar) die de sportstand Z1 op zijn naam heeft, sport- (dres)merrie Lilium (v.Damiro L) met een Z2 dressuurstand en Recalcitrant (v.Gribaldi) die is gestart in de Z1 dressuur. De moederlijn vervolgt met één der bekendste  Nederlandse merries genaamd  Lies. Deze bekende keur preferente en prestatiemerrie is onder andere de moeder van het internationale Grand Prix paard Windsor (v.Roemer). Uit deze sterke moederlijn komen ook de bekende Olympische Grand Prix merrie Nadine (v.T.C.N. Partout) met Hans Peter Minderhoud en de goedgekeurde KWPN hengsten Kroonjuweel (v.Belisar), Dorado (v.Krack C) en Galandro (v.Bon Bravour).

Secret
Deze zoon van de drievoudige wereldkampioen Sezuan is een absolute uitzondering vanwege zijn uitstekende type schittering en zijn buitengewone bewegingspotentieel.

De allereerste verschijning onder het zadel veroorzaakte een echte hype ver buiten de nationale grenzen. Grote verwachtingen waaraan voldaan moesten worden. Maar Secret voldeed ook gemakkelijk aan deze hoge verwachtingen toen hij triomfeerde op zijn 14-daagse test in Schlieckau met een dressuur eindscore van 9,5. Hij was weer in staat om te schitteren op het Bundeschampionat in Warendorf, waar hij “alleen” werd gekozen als Vice Bundeschampion vanwege de rijeigenschappen. Een zeer controversiële beslissing, omdat de rijeigenschappen van Schlieckau van alle gangen met een beoordeling van 4 keer een 10.0 beter waren.

Suzuan
De Triple dressuur Horse World Champion zette zijn carrière indrukwekkend voort in de internationale kleine tour met overwinningen op de magische 80 procent Mark. Patrik Kittel/SWE bereidt hem nu voor op zijn eerste start in de Grand Prix.

Sinds zijn afstuderen in Denemarken in 2012, Sezuan is de meest gesproken over hengst in de wereld. Vervolgens voltooide hij zijn HLP in Denemarken met een record rating die nooit eerder werd behaald: tien keer ontving hij het maximum cijfer 10,0. in 2013 kwam de titel Deense winnaar hengst en dressuur paard kampioen/4j.) Toegevoegd. In 2014, 15 en 16 werd hij de eerste hengst die het Wereldkampioenschap dressuurpaarden drie keer op rij won onder Dorothee Schneider. Voor zijn basis gang, zijn rideiness en zijn perspectief, ontving hij vaak droom kwaliteiten tot 10,0.

Zijn vader is de Deense Elite hengst en “hengst van het jaar” Blue hors Zack.

Sezuan moeder is de gouden medaille merrie en “merrie van het jaar”, niet worden genoemd Don Romina. Ze bracht ook de Sezuan Full Sisters en SLP winnaars Straight Horse Ascenzione en straight Horse Sezuanna. De eerste eindigde als achtste in het Wereldkampioenschap dressuurpaarden, de laatste werd de Deense merrie koningin. Daarnaast komt het Wereldkampioenschap dressuur paard Don Tamino (door Totilas) en het veulen prijs-top Straight Horse Zarina (door Blue hors Zalabaster) uit de Sezuan-moeder van Begegérdens Don Romina.

Wilt u meer informatie over Nairobi?

Maverick Stables

Openingstijden