Maverick Stables, logo

Laidy Avette

DAILY DAIMOND x SPECIAL D

Vorige slide
Volgende slide

Als halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Gin Tonic (v.Breezer) die succesvol in de Grandprix, is Laidy Avette van uitstekende komaf. Tevens is zij zelf een nazaat van de veelbelovende Daily Diamond die met zijn eerste jaargangen al veel indruk weet te maken. Daarnaast is Laidy Avette ook de halfzus van het Z2-geklasseerde-paard Evette (v.Sir Oldenburg). Verder in de moederlijn zien we de Prix St. Georges-paarden Valentino (v.Riverman) en Equestricons Ziggy (v.Riverman) en de ZZ-Licht-geklasseerde-paarden Giovanni (v.Arlando) en Lemmet (v.Flemmingh).

Daily Daimond

Daily Diamond is een jonge hengst met ongekend veel uitdrukking, ras en adel. Hij heeft een zeer positief ingesteld karakter. Vader Daily Deal voert het welbekende bloed van Diamond Hit en Lauriers Crusador xx. De moeder van Daily Diamond is een degelijke, zeer correcte Hannoveraanse fokmerrie van Fürst Heinrich. Zij bracht ook Damon’s Dream, als driejarige koning van het Bundeschampionat en voor de topprijs van €280.000 geveild in Munster Handorf. Daily Diamond beweegt met uitzonderlijk veel afdruk en tact.

Daily Diamond is een zoon van Daily Deal, een zoon van Diamond Hit die via grootvader Lauries het bloed van Lauries Crusador xx voert.

De moeder van Daily Diamond is Fairy Tale (v.Furst Heinrich), niet alleen in naam een sprookje, maar ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving maar daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, een zoon van Damon Hill die in 2013 het Bundeschampionnat won bij de rijpaarden. De grootmoeder Weronique is een dochter van Wolkentanz waarna deze Hannoveraanse merrielijn verdergaat My Sweet Love een dochter van Mister A (Matcho x x Goldstein).

Special D

De beproefde combinatie Ferro x G Ramiro-Z leverde de hengst Métall op, de vader van deze Special-D.
Special-D steunt langs moederskant op degelijk, bewezen bloed met bewegingskwaliteiten, zoals Zandigo, Farn, Doruto en Uron. Moeder Haafke bracht 6 veulens (5 hv en 1 mv) waarvan 1 3e bezichtiging. Grootmoeder Aafke, keur preferent, bracht in combinatie met Ferro de in Frankrijk goedgekeurde Grand Prix-dressuurhengst Joeris, een lichte tour paard in de Verenigde Staten en de UTV-merrie Gloriosa, een volle zus van Haafke.

Special D (Metall x Zandigo) won in 2003 de Pavo Cup. Met Diederik van Silfhout was de hengst succesvol in de Lichte Tour. De KWPN-hengst Andretti (mv. Sandro Hit) is zijn bekendste nakomeling. Zoon Angush eindigde onder Diederik van Silfhout als derde in de Pavo Cup.