Kaliber Maverick S

Algemeen

Kaliber

Zavall VDL X Padinus

  • Geslacht: Ruin
  • Geboortedatum: 9-4-2015
  • Kleur: BRUIN

Zavall VDL

Vader Casall werd individueel 4e op het WK en EK en is meervoudig winnaar van Grand Prix en wereldbekerkwalificaties. Grootvader is de preferente hengst en wereldbekerwinnaar Emilion, die ook vader is van winnaars als Seldana en Tomboy. Daarna zien we Cor de la Bryere en Almé, die tot de steunpilaren van de fokkerij beschouwd kunnen worden, zij brachten toppers als: Caletto I en II, Corrado, Corland, Jalisco en Galoubet. De moederlijn is een sterke Hannoveraanse stam waar o.a. de kampioenshengst en Grand Prix winnaar Orame uit komt. Maar ook de internationale springpaarden Dorena II, Haleska, Mr. Itt en Zetor. Zavall’s moeder is de elite en prestatie merrie Remilia. Zij bracht ook het Grand Prix springpaard Merlin. Als 6-jarige kwalificeerde hij zich met twee foutloze rondes voor de finale van het WK in Lanaken en won hij de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Padinus
Op 25 maart 1997 zag Padinus het levenslicht bij fokker Bert Poppelaars uit Hedikhuizen. De Heartbreaker-zoon is gefokt uit de keur sport-spr merrie Ladina (v.Grannus). Zij heeft internationaal in het 1.50m gesprongen met Wil Schellekens en voert verderop in haar pedigree het nodige bloed dankzij de hengsten Tange- lo xx en Courville xx. Uit deze stam komen diverse sportpaarden en bij Stal Poppelaars wordt de fokkerij voortgezet met diverse familieleden van Padinus. Als veulen werd Padinus verkocht aan Team Nijhof met het oog op de hengstenopfok.

Kampioenskeuring
Op driejarige leeftijd werd Padinus aangewezen voor het verrichtingsonder- zoek. In ’s-Hertogenbosch werd hij uitge- nodigd voor de kampioenskeuring, waar hij op een achtste plaats werd geplaatst. In de voorjaarstest werd Padinus door- verwezen naar het najaarsonderzoek, maar is daar niet voor aangeleverd. Vier jaar later volgde goedkeuring nadat hij via de nakeuring was aangewezen voor het verkorte onderzoek. De hengst had zich reeds via de sport in de kijker gespron- gen. “In het voorjaarsonderzoek als drie- jarige was de rijdbaarheid wel een aandachtspunt bij Padinus, dat ging toen ook ten koste van de basisgangen. Als achtjarige is hij goedgekeurd en hij kreeg goede cijfers voor de springonderdelen”, vertelt Arie Hamoen als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Voor de afdruk en het vermogen kreeg Padinus een 8,5 en voor de techniek en aanleg een 8. Daarmee stond hij bij de spring- hengsten bovenaan. “Mijn vader heeft Padinus als veulen gekocht bij Poppe- laars. Hij komt uit de eerste Nederlandse IDS05_P083 83 jaargang van Heartbreaker en hij is ook van moederskant heel interessant gefokt”, vertelt Henk Nijhof jr.

Vroeg einde
Padinus werd opgeleid door Eddie Brink- man en sprong op ZZ-niveau. “Padinus sprong zelf met veel vermogen en voor- zichtigheid, zijn instelling was wel iets een aandachtspunt. Wat dat betreft had hij nog wel wat meer van zijn vader Heart- breaker mogen hebben, die blonk zelf uit met een topinstelling. Padinus was vaak wat gespannen en werd daardoor wel eens iets strak. Verder fokt hij als een echte Heartbreaker-zoon en gaf hij net wat meer lengte door aan zijn nafok dan zijn vader. De Padinus-nakomelingen hebben allemaal veel uitstraling, mooie hoofden en vaak wat aftekeningen. Ze springen met goede reflexen, zijn vlug en voorzichtig. Padinus had absoluut veel kwaliteit en we wilden hem voor de inter- nationale sport gaan opleiden, maar op dat moment verongelukte hij.”

Wilt u meer informatie over Kaliber Maverick S?

Maverick Stables

  • Bijlweg 6, 8219PE te Lelystad
  • info@maverickstables.nl
  • 06-46080624 (Mariëlle Vogelaar )

Openingstijden

  • Ma t/m Do 09:00 t/m 22:00 uur
  • Vri 13:00 t/m 22:00 uur
  • Za t/m Zo 10:00 t/m 18:00 uur