Jauke AO

Algemeen

Jauke AO, VDL, ETOULON VDL x AZTECA VDL

Etoulon VDL X Azteca VDL

  • Geslacht: Ruin
  • Geboortedatum: 15-4-2014
  • Kleur: BRUIN

Etoulon VDL
Vader Toulon was hooggeplaatst in Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties. Daarna zien we Calvados die meerdere Grand Prix nakomelingen bracht. Verder in de afstamming zien we de hengsten Le Mexico en Lucky Boy xx. Zij zijn prestatieverervers en mede grondleggers van het huidige succesvolle KWPN paard.

Aan moederszijde vinden we een bewezen fokfamilie. Moeder is de preferente, prestatie en elite merrie Utareusa, zij bracht ook de internationale springpaarden Atureusa en Dereusa S. Grootmoeder is de ster, preferent en prestatiemerrie Brigitte, zij bracht het Grand Prix springpaard Re Mexico en twee nationale springpaarden. Zij is tevens grootmoeder van het Grand Prix springpaard Tereusa. Meer internationale springpaarden uit deze familie zijn o.a.: Illusion, Pitareusa, Itareusa, Oteusie, Broken Heart en Amareusa S.

Palmares
Als 3-jarige werd Etoulon reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punt en kreeg een 9 voor de onderdelen reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Voor zijn galop en zijn rijdbaarheid & instelling kreeg hij een 8½.

Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende springhengsten van Nederland. Als 4-jarige won Etoulon de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek. In Zuidbroek werd zijn springen in beide rondes beloond met een 9½. Als 5-jarige werd Etoulon reservekampioen van de hengstencompetitie klasse M, met o.a. een overwinning in de competitie van Roosendaal. Als 7-jarige werd hij 2e in de finale wedstrijd in Den Bosch en eindigde hij als 3e in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Azteca VDL
De vaderlijn van Azteca VDL bevat niets anders dan hengsten die zich bewezen hebben in de sport en fokkerij. Ze produceerden paarden zoals: Casadora, Don Porfirio, Terrific, Mandy, Calvaro V, Canturo, Onira, Optiebeurs Aldato en nog veel meer.
De lijn van Azteca is een van de beste lijnen van Europa. Moeder Siancara is ‘Keur’ en scoorde de hoogste merrietest van het jaar, met een score van minimaal 8. Grootmoeder Liancara is ook een ‘Keur’ merrie die 8 scoorde voor haar proef waaronder 9 voor de galop. Moeder van Liancara is de ‘Keur ​​Preferent en Prestatie’ merrie Zancara, moeder van de goedgekeurde hengst Great Pleasure en de goedgekeurde hengsten en Grand Prix-springpaarden Montreal en Pessoa. Moeder van Zancara is de beroemde ‘Keur ​​Preferent en Prestatie’ Ladykiller xx dochter, Shoraya. Shoraya is moeder van kampioenen en zeer goede fokmerries zoals Wildroos, Dehlia en Colette. Ze is ook de moeder van de Internationale springpaarden Optiebeurs Aldato, Bolvorms Dehlia en VDL Oraya. Andere internationale sportpaarden uit deze moederlijn zijn: VDL Edminton, San Patrigano Deka en meer.

Azteca VDL is een zeer modern type hengst met veel uitstraling. Hij was kampioen van de herfsthengstenkeuring en presteerde vanaf het begin indrukwekkend. Azteca VDL maakte indruk op de juryleden met grote reflexen, techniek en reikwijdte. Hij scoorde 9 voor reflexen en voor potentieel als springer, 8½ voor galop en vermogen.

Wilt u meer informatie over Jauke AO?

Maverick Stables

  • Bijlweg 6, 8219PE te Lelystad
  • info@maverickstables.nl
  • 06-46080624 (Mariëlle Vogelaar )

Openingstijden

  • Ma t/m Do 09:00 t/m 22:00 uur
  • Vri 13:00 t/m 22:00 uur
  • Za t/m Zo 10:00 t/m 18:00 uur