Jasper

Algemeen

Jasper, DANTOS HBC, Veneur, Cantos, indoctro

Dantos HBC X Veneur

Dantos HBC
Dantos HBC kent 3 internationaal springende vaders op rij. Daarnaast is de bloedopbouw verfrissend en genetisch sterk. Zowel Cantos als Numero Uno zijn bovengemiddelde springverervers. Hun nakomelingen domineren regelmatig de rubrieken voor jonge paarden. Animo is vader van de KWPN goedgekeurde hengsten Monaco, Placido en Regino en Andiamo Z, Animo’s Hallo en Billy Orange zijn enkele van de meerdere internationaal springende nakomelingen van Animo.
Moeder Varaya is een stermerrie van de preferente Numero Uno. Grootmoeder Rosaya is een stamboekmerrie van de keurhengst Animo. Rosaya heeft vele broers en zussen die internationaal springen en dressuur rijden.
Erdball xx-zoon Triton staat als vader van de overgrootmoeder Jaglaya, een keur preferente prestatiemerrie te boek. Jaglaya is moeder van Pardok, die in het 1.50m wordt uitgebracht door Lesly Burn USA en Sharaya die 1.50m springt onder Leon Thijssen. Norit is springpaard in Amerika en Otaire springt 1.40 S in Duitsland onder Ralf Rundel.
Na Jaglaya wordt de moederlijn vervolgd met de volle zus van de KWPN hengst Zadòk, de merrie Aglaya, een keur preferente prestatiemerrie van Nimmerdor en de keur preferente Marco Polo-dochter Soraya. Daarna komt vervolgens de ster preferente merrie Sandria, een dochter van Amor en de model prestatiemerrie Sheila (v Assad ox).

Dantos HBC is van de Ritta/Sheila stam (merrielijn nr. 15) waaruit 20 internationale springpaarden zijn voortgekomen. Tevens komen er 6 goedgekeurde hengsten uit deze lijn.

Veneur
De invloed van de preferente Holsteinse import Indoctro op de mondiale springpaardenfokkerij is fantastisch. In de WBFSH world ranking list jumping over 2008 staan 26 nakomelingen van hem, waarvan Casadora, AD Picolien Zeldenrust, Black Ice en Don Porfirio in de top 250.
Maar wat te zeggen van Notaris, de vader van de moeder van Veneur. De Courville xx zoon is gedurende zijn lange fokkerijcarrière steeds invloedrijk geweest en gebleven. Zijn zonen AK Kanselier, Catch 22 en Jarno Wsprongen afgelopen jaar nog steeds internationaal en de 16-jarige Kanselier won in december jl. in Olympia-Londen. Daarnaast dienen 18 zonen van Indoctro nationaal en internationaal de fokkerij en zijn 5 van zijn dochters inmiddels hengstenmoeder. Notaris kent 4 goedgekeurde zonen en 16 dochters die hengstenmoeder zijn.
Echter… geen van allen komen uit de combinatie Indoctro x Notaris en dat maakt Veneur uniek in zijn bloedopbouw.

Veneur imponeerde het afgelopen jaar in de hengstencompetitie en de VION cup met Anne-Marie Bouwman met meerdere foutloze parcoursen. Hij springt met veel afdruk en zeer goed met de schoft omhoog. Daarbij toont Veneur een mooie techniek en is hij snel en meewerkend.
De cijfers van het verrichtingsonderzoek -een 8 voor de afdruk, een 8,5 voor de techniek en een 7,5 voor het vermogen- geven veel vertrouwen in de ontwikkeling van Veneur.
Het is een echte krachtpatser, die het juiste temperament kan geven, naar verwachting de stokmaat op peil zal houden (+0.86) en het exterieur (106) kan verbeteren. Zijn springindex over 2008 is 133 (59%).

Wilt u meer informatie over Jasper?

Maverick Stables

Openingstijden