Maverick Stables, logo

Hendence VDL

ZAPATERO VDL X CORLAND

In de moederlijn van Hendence VDL zijn een heel aantal sportprestaties terug te zien. Zo behaalde moeder Pendence vier negens voor de springonderdelen in de merrietest en leverde zij onder meer het Internationale 1.60m-springpaard Dendence VDL (v.Cardento), het internationale 1.45m-springpaard Fall River Blue (v.Mr Blue) en de twee 1.35m-springpaarden Cendence VDL (v.Lord Z) en onze Hendence VDL (v.Zapatero VDL). Pendence is daarnaast ook de halfzus van het internationale 1.40m-springpaard Broker VDL (v.Hold Up Premier). Verderop in de moederlijn staat Independence (v.Ahorn). Zij presteerde in het 1.30m en is de halfzus van de internationale springpaarden Arkansas (v.Acrobat II), Everest (v.Nimmerdor) en de KWPN-goedgekeurde hengst Glennridge (v.Wellington).

Zapatero VDL

De moeder van Zapatero is de elite en sportmerrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd. Grootmoeder is de prestatie merrie Anita, zij is o.a. moeder van het internationale springpaard Orlando.

Zapatero was als 3-jarige reservekampioen van de hengstenkeuring. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie. Als 7-jarige was hij finalist in de VION Cup en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren. Onder Jessica Kürten won Zapatero de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring en de VHO trofee. 

Ze boekten een aantal aansprekende internationale resultaten waaronder o.a.: 6e GP Ebreichsdorf, 7e in het Championat van Salzburg, 8e GP Oliva en 10e in de wereldbekerkwalificatie Zurich. Onder Robert Vos won Zapatero de Medium Tour finale van Wierden, was er een overwinning tijdens het CSI de Wolden en werd hij 7e in het ‘Championat von Kiel’.

Corland

Corland komt uit de bekende Holsteiner stam nr. 104A, deze gaat rechtstreeks op Retina terug die tweemaal de Derby van Hamburg won.

Corland had zelf een indrukwekkende carrière met W.J. van der Schans. Op het EK bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties met het beste landenwedstrijdresultaat en de snelste foutloze ronde in het jacht en in de finale werd hij 9e. Daarnaast behaalde hij o.a. de volgende resultaten: 2e GP Rotterdam, 4e GP Oslo en Den Bosch, 5e GP Bordeaux en Maastricht, 6e GP Helsinki, 7e GP Zuidlaren, La Baule en Calgary. Verder werd hij Benelux kampioen in Den Haag, 7e in de WB van Verona en 2e in de Sires of the World in Lanaken.