Maverick Stables, logo

Harrison

CARDENTO X JULIO MARINER

Previous slide
Next slide

Harrison is een nakomeling van de hengst Cardento. Hetgene wat hij van zijn vader vererft heeft is zijn gouden karakter. Hij heeft voor meerdere instructeurs met succes de ORUN examens afgelegd.

Rosa-Lott de moeder van Harrison behaalde de 1ste premie tijdens de lokale stamboekkeuring in ijsselmuiden. Op de stamboekname liet ze zich goed zien, maar werd ze juist geprezen om haar soepele bewegingen en haar ansprekende exterieur en bewegingen voor 78 punten. Aan de hand van deze punten kreeg Rosa-Lott een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.
De merrie Rosa-Lott komt uit de stermerrie Zofia (v.Saluut), die zelf Z heeft gesprongen. Zofia komt uit de ster-en prestatie merrie Tironetje (v.Duc de Normandie). Zij is een dochter va nde ster preferente Ironetje (v. Eclatant). De gelderse merrielijn gaat verder terug op de stermerrie Uronetje (v.Oran) en daar achter zit een kern kroon preferente merrie van Baronet.

Cardento

De Holsteiner hengst Cardento heeft alles. Een topafstamming, de capaciteit om zelf op Olympisch niveau te presteren en het vermogen om zijn talent door te geven aan zijn nakomelingen. Daarnaast beschikt hij over een gouden karakter.

Cardento zelf heeft zich bewezen op het allerhoogste niveau. Onder Peter Eriksson won hij de Zilveren Medaille op het WK, EK en de Olympische Spelen van Athene. Hij won de Nations Cup van Rome, Drammen en Ikast en individueel won hij de Grote Prijzen van o.a.: Holte, Helsingborg, Angelholm, Gera en Kungsbacke (2x).

De fokkerij resultaten van Cardento zijn van wereldklasse. H&M Cue Channa en Bardoloni namen deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Matrix nam deel aan de Olympische Spelen in Londen. In 2014 namen 6 nakomelingen deel aan het WK in Normandië: Matrix, Celestine, Carisma, Duke of Carnaval, Cafino en Zilverstar VDL.

Afgelopen jaar liepen er meer dan 25 nakomelingen op 1.60m niveau en werden er opnieuw opvallende prestaties geleverd door zijn nakomelingen. Zo wonnen Cue Channa en Zacramento met het Zweedse springteam de zilveren team medaille tijdens de Europese springkampioenschappen in Gothenburg. Carat boekte 10 internationale overwinningen waaronder de Grote Prijs van Oliva. H&M Flip’s Little Sparrow won de GP Ciekocinko, Carrera won de GP Vestfold, Ares won de GP Valle de Bravo in Mexico en Candlelight K won de GP Lier. Dento won het Young Riders Kampioenschap van Lissabon en GDE Matrix won de Junioren GP van Opglabbeek. Didam 2 won de GP van Drachten en Neumünster.

Julio Mariner

Julio Mariner xx is eerst in Engeland ingezet voor de renpaard fokkerij, zijn nakomelingen deden het echter niet goed genoeg op de renbaan. Hij is door J. Greve naar Nederland gehaald en ingezet in de warmbloedpaarden fokkerij. In 1988 is hij na een gedragsonderzoek goedgekeurd voor het KWPN, daarnaast is hij nog bij de volgende stamboeken goedgekeurd: Holsteiner, BWP, Oldenburger, Selle Francais, Hannoveraan en Westfaler.