Maverick Stables, logo

Damian G

DON ROMANCE X FINEST

Mooier kun je ze niet schilderen! De veulens van Don Romance PS inspireren: effectief en krachtig in draf en galop, een duidelijk ritme en grote overloop in stap. Zo ook onze Damian G.

Damian G is een kleinzoon van de Staatsprämie merrie Davina. Davina is moeder van de ruin Farrel (v.Fabregas) die op het Grandprix niveau wordt uitgebracht met Abigail LYLE (IRE) en moeder van de Premiehengst Friederich der Große Ggk.: HANN.

Don Romance PS OLD

Don Romance PS OLD werd geplaatst op de Regionale Kampioenschappen van Oldenburg in 2020 nadat hij het jaar ervoor brons had gewonnen en als tweede was geëindigd in zijn verrichtingsonderzoek met topscores. Voor zijn galop, stap, rijdbaarheid, algemene indruk en karakter kreeg hij tijdens zijn 50-dagentest in Schlieckau een 9,0.

Deze extreem charismatische opkomende ster is het resultaat van de droomgenetische combinatie van Dante Weltino en de uitzonderlijke fokmerrie Gesina.

Zijn vader Dante Weltino werd elfde op de individuele ranglijst op de Wereldkampioenschappen 2022 in Herning/DEN, 14e op de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo/JPN en werd tweemaal achtste op de Europese kampioenschappen 2021 in Hagen a.T.W. Op de Europese kampioenschappen in Göteborg/SWE in 2017 en in Rotterdam/NED in 2019 maakte de Oldenburgse reservekampioen samen met Therese Nilshagen ook deel uit van het Zweedse bronzen medaillewinnaarsteam. In 2018 werd hij met het Zweedse team ook vierde en behaalde hij de tiende plaats op de individuele ranglijst op de Wereldruiterspelen in Tryon/VS. Dante Weltino begon zijn carrière in de vijf- en zesjarigenklassen met serieoverwinningen en kwalificaties voor de Duitse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In 2014, in zijn eerste competitieseizoen op gevorderd niveau, won hij 13 keer en werd hij geplaatst in de finale van de Neurenberg Burg Cup. In 2015 maakte hij op achtjarige leeftijd met succes zijn Grand Prix-debuut, eindigde als vijfde in de Frankfurt Louisdor Prize Finale en werd in Oldenburg uitgeroepen tot VTV-dressuurhengst van het jaar. In 2016 werd hij door Zweden geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro/BRA. Onder zijn ruim 20 goedgekeurde zonen bevinden zich Dante Quando OLD, kampioen van zijn hengstenverrichtingsonderzoek en Duits en regionaal kampioen, en Dante’s Stern, Duits sportpaardkampioenshengst en vierde op de kampioenschappen van Zuid-Duitsland. De concurrerende nakomelingen van Dante Weltino hebben inmiddels zelf de Grand Prix-arena bereikt, zoals Hanami OLD die vijfde werd in de Louisdor-prijs. Dante’s Hit/Dorothee Schneider plaatste zich voor de finale van de Burg Cup.

Zijn moeder El.St. Gesina heeft tien hengsten voortgebracht. Onder hen For Romance I OLD (Oldenburgs kampioenshengst en winnaar hoofdpremie, Burg Cup-finalist, VTV-dressuurhengst en succesvol in Grand Prix), For Romance II (premiumhengst en op zevenjarige leeftijd geplaatst in internationale Grand Prix-wedstrijden) en Fürst Donnerhall PS (gekeurde hengst) – allen een zoon van Fürst Romancier. Haar dochter Fasine OLD (ook van Fürst Romancier), Oldenburger kampioensmerrie, Duits kampioen, P.S.I recordtopprijs en succesvol tot Inter II bracht de goedgekeurde hengst Fasino (v. Foundation) en de merrie A la Fasine (v. Apache) – moeder van de goedgekeurde hengst HP Valentino (v. Vitalis). Gesina bracht ook de twee kampioenshengsten Feinrich (v. Fürst Heinrich) en Viva Romance PS (v. Vinino), evenals de goedgekeurde hengsten Despacito (v. De Niro), Forever Romance en Face Time PS (beide van Foundation) en Golden Romance de Malleret PS (door gouverneur)/Helen Langehanenberg. Haar dochter, de Oldenburgse kampioensmerrie Fürstin Gesine (v. Fürst Heinrich), bracht de goedgekeurde hengsten Visino PS (v. Vitalis) en Montrachtet PS (v. Morricone I). Gesina’s dochter Furtherance (v. Fürst Romancier) bracht de twee goedgekeurde hengsten Go For Romance PS (v. Governor) en Viva Vitalis (v. Vitalis), die kampioenshengst was. Vesina PS (v. Vivaldi) bracht de goedgekeurde hengst Sebastino PS (v. Secret). Gesina, geboren in Bordeaux, bracht Mount St. John Best of All, Brits dressuurkampioen en geplaatst tot Lichte Tour-niveau en is ook de moeder van Best of Mount St. John OLD (v. Fürst Romancier), vice-regionaal kampioen en vijfde op de de Duitse kampioenschappen en een goedgekeurde hengst van Quantensprung.

Via moedersvaders Sir Donnerhall I en Don Schufro is er interessante lijnenteelt naar de vader van de eeuw Donnerhall en de niet minder belangrijke halfbloed Sandro in de vorige generaties van de pedigree van Don Romance PS.

Zijn grootmoeder Gesine bracht ook de Reserve Kampioen Vivaldi’s Schufro (v. Vivaldi).

Ook de bekende hengst Voltaire stamt uit deze bloedlijn.

Uit de elite Gesine-lijn

Finest

De onvergetelijke “winnaar van het hart” ter gelegenheid van zijn keuring in Verden, winnaar van de serie dressuurpaardenproeven en een vader die zijn gelijke zoekt! Na unieke momenten op de keuring in Verden maakte deze overtuigende charmeur een meer dan succesvolle intrede in de fokkerij. Zijn veulenjaren lieten niets te wensen over. Er was nauwelijks een veulenshow waarin Finest niet het respectievelijke winnende veulen kon maken. Zijn boeiende charme, onmiskenbare karakter en zelfs de drie basisgangen, die evenzeer gezegend zijn met uitzonderlijke kwaliteit, heeft hij ongetwijfeld doorgegeven aan zijn nakomelingen. De afgelopen jaren was het dus mogelijk om meerdere deelnemers te voorzien op de Duitse Veulenkampioenschappen in Lienen!

De erfenis van Finest ligt dus voortdurend op ieders lippen – dit wordt nog steeds weerspiegeld op de veilingsites van verschillende verenigingen, een uitstekende prijsspeer die de volgende achtervolgt. Hoogtepunt waren toen de keuringen afgelopen najaar, het regende recordaantallen qua goedgekeurde nakomelingen van Finest. Wij willen vooral de Verden-licentie onder de aandacht brengen, waarin Finest met 9 van zijn nakomelingen vertegenwoordigd was. Eén van hen mocht zich zelfs versieren met de felbegeerde premium sjerp en veranderde voor € 360.000 van eigenaar. Via in totaal 8 goedgekeurde zonen op de meest relevante Körplätzen Hannover, Oldenburg & Westfalen werd het evenement dit jaar gekenmerkt door de handtekening van Finest. En ook op de merrieshows werden al de eerste successen geboekt, evenals talrijke klasseoverwinningen en Schausiege waren het resultaat. In alle opzichten een erfenisprestatie op maat.

Deze prentenboekcarrière komt ook op sportief vlak tot uiting. Na zijn 30-daagse proef in Münster (fokwaarde van 138 punten) ontwikkelde Finest zich uitstekend en werd op vierjarige leeftijd seriewinnaar in dressuurpaardenproeven met cijfers tot 9,0. Tot nu toe ongeslagen in al zijn starts, wist hij in 2016 ook de eerste kwalificatie voor het Bundeschampionat voor 5-jarige dressuurpaarden te winnen. Hier behaalde Finest de derde hoogste score van alle gekwalificeerde deelnemers aan het Bundeschampionat in zijn klasse. Vader Fürstenball zet al op zeer jonge leeftijd mijlpalen – hij was zelf een briljante kampioenshengst van zijn keuring, HLP-winnaar, Bundeskampioen van 5-jarige dressuurpaarden en een hooggeplaatste deelnemer aan het wereldkampioenschap zesjarige dressuur paarden. De moeder Like Princess uit de Trakehner-familie van Schwindler bracht met haar eerste drie veulens twee goedgekeurde hengsten en een staatspremiemerrie van topniveau. Moeder Vader Zoals Weltmeyer zelf u.A. aandacht trekken als Olympiër. En Prins Thatch blijft in de herinnering van Allen als vader van de WK-teamgoudkampioen Piccolini onder Klaus Husenbeth. Uit deze stam zijn al ruim 30 goedgekeurde hengsten, talloze elitemerries en talloze prijswinnende veulens voortgekomen. Finest heeft geen roodfactor en is dus puur donker in zijn vererving (geen vossen).