Belmondo

Algemeen

Belmondo, Padinus, Julio Mariner

Padinus X Julio Mariner XX

Met 78,5 punten voor de springonderdelen was de Padinus-dochter Belmondo de beste tijdens de Eigen Prestatie Toets Merries (EPTM-test) in Deurne. Ze viel vooral op vanwege haar instelling en bereidheid tot werken. Beide onderdelen werden met een 8,5 beloond.

Padinus
Op 25 maart 1997 zag Padinus het levenslicht bij fokker Bert Poppelaars uit Hedikhuizen. De Heartbreaker-zoon is gefokt uit de keur sport-spr merrie Ladina (v.Grannus). Zij heeft internationaal in het 1.50m gesprongen met Wil Schellekens en voert verderop in haar pedigree het nodige bloed dankzij de hengsten Tange- lo xx en Courville xx. Uit deze stam komen diverse sportpaarden en bij Stal Poppelaars wordt de fokkerij voortgezet met diverse familieleden van Padinus. Als veulen werd Padinus verkocht aan Team Nijhof met het oog op de hengstenopfok.

Kampioenskeuring
Op driejarige leeftijd werd Padinus aangewezen voor het verrichtingsonder- zoek. In ’s-Hertogenbosch werd hij uitge- nodigd voor de kampioenskeuring, waar hij op een achtste plaats werd geplaatst. In de voorjaarstest werd Padinus door- verwezen naar het najaarsonderzoek, maar is daar niet voor aangeleverd. Vier jaar later volgde goedkeuring nadat hij via de nakeuring was aangewezen voor het verkorte onderzoek. De hengst had zich reeds via de sport in de kijker gespron- gen. “In het voorjaarsonderzoek als drie- jarige was de rijdbaarheid wel een aandachtspunt bij Padinus, dat ging toen ook ten koste van de basisgangen. Als achtjarige is hij goedgekeurd en hij kreeg goede cijfers voor de springonderdelen”, vertelt Arie Hamoen als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Voor de afdruk en het vermogen kreeg Padinus een 8,5 en voor de techniek en aanleg een 8. Daarmee stond hij bij de spring- hengsten bovenaan. “Mijn vader heeft Padinus als veulen gekocht bij Poppe- laars. Hij komt uit de eerste Nederlandse IDS05_P083 83 jaargang van Heartbreaker en hij is ook van moederskant heel interessant gefokt”, vertelt Henk Nijhof jr.

Vroeg einde
Padinus werd opgeleid door Eddie Brink- man en sprong op ZZ-niveau. “Padinus sprong zelf met veel vermogen en voor- zichtigheid, zijn instelling was wel iets een aandachtspunt. Wat dat betreft had hij nog wel wat meer van zijn vader Heart- breaker mogen hebben, die blonk zelf uit met een topinstelling. Padinus was vaak wat gespannen en werd daardoor wel eens iets strak. Verder fokt hij als een echte Heartbreaker-zoon en gaf hij net wat meer lengte door aan zijn nafok dan zijn vader. De Padinus-nakomelingen hebben allemaal veel uitstraling, mooie hoofden en vaak wat aftekeningen. Ze springen met goede reflexen, zijn vlug en voorzichtig. Padinus had absoluut veel kwaliteit en we wilden hem voor de inter- nationale sport gaan opleiden, maar op dat moment verongelukte hij.”

Julio Mariner xx
De bruine Engels volbloed hengst Julio Mariner xx is een renpaard die een aantal koersen gelopen heeft in Engeland. Hier is hij dan ook in de fokkerij gebruikt, maar daar was hij niet goed genoeg voor, omdat zijn nakomelingen veelal niet goed presteerde op de renbaan. De door J. Greve naar Nederland gehaalde hengst, deed het in de warmbloed fokkerij wel erg goed. Tijdens het gedragsonderzoek werd Julio Mariner xx gekenmerkt als een  zeer vriendelijk, attent, gehoorzaam, eerlijk paard met een uitstekend humeur. Heeft een excellente rencarrière achter zich en heeft al enkele jaren ter dekking gestaan. Tijdens de lichte werkzaamheden gedraagt hij zich zeer ontspannen. Veel bereidheid om te werken, werkt met veel plezier. 

Wilt u meer informatie over Belmondo?

Maverick Stables

Openingstijden