Maverick Stables wordt gerund door de familie Vogelaar: Jan Cees en Manita, Mariëlle en Lisa. Paarden zijn sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel in het leven van de familie. Het zijn fervent paardenliefhebbers en hebben kennis en ervaring met zowel het berijden en trainen als het fokken en verzorgen van paarden. De naam Maverick Stables is voortgekomen uit het vorige veehouderijbedrijf van de familie: Maverick Manor. De naam Maverick is gehandhaafd, niet in de laatste plaats vanwege de betekenis van het woord. Maverick staat voor ‘ongetemd, onafhankelijk, anders denkend’.

Mariëlle en Lisa houden zich bezig met de dagelijkse verzorging van de pensionpaarden en organiseren dressuur- , spring- en eventingwedstrijden en andere evenementen. Lisa doet daarnaast de financiële administratie. Mariëlle heeft de ORUN-instructeursopleiding afgerond en is bevoegd om les te geven. Beiden beoefenen zelf ook de ruitersport. Manita en Jan-Cees zijn er voor de dagelijkse leiding van Maverick Stables. Manita houdt zich naast de administratieve bedrijfsvoering ook bezig met de verzorging van de pensionpaarden. De medewerkers van Maverick Stables hebben hun EHBO-diploma of de opleiding Veiligheid en Bedrijfshulperverlening (BHV) afgerond.

FNRS

Daarnaast is Maverick Stables aangesloten bij de branche organisatie FNRS. FNRS behartigd de belangen van de ondernemers richting de overheid, gemeentes en andere ambachtelijke instellingen. Bij de FNRS zijn 416 bedrijven aangesloten. Dit zijn manegebedrijven, pensionstallen, sport- en trainingsstallen en opfokbedrijven. Voor de opfokbedrijven geldt het sterrensysteem niet, voor de overige bedrijven wel. Van de 391 bedrijven die een sterrenbord in hun bezit hebben zijn er 41 bedrijven die 5 sterren hebben. Waarvan Maverick Stables de enige is in Flevoland met 5 sterren! Voor meer informatie over de brancheorganisatie FNRS kun je terecht op hun website: www.fnrs.nl.

Duurzaam ondernemen

Maverick Stables gebruikt groene stroom en groen gas. Geleverd door Greenchoice, de energieleverancier van Windunie. Windunie is een coöperatie van circa 250 Nederlandse windmoleneigenaren die zogeheten Winduniestroom levert: energie die uitsluitend wordt opgewekt door Nederlandse windmolens. Ook door de drie windmolens van de familie Vogelaar die in de nabije omgeving staan waarvan een op het erf. Deze molens produceren circa 6 miljoen KwH hetgeen overeenkomt met de behoefte van circa 2000 huishoudens. Maverick Stables produceert en gebruikt niet alleen duurzame energie, ze gaan ook duurzaam om met energie. De grote rijhal is geïsoleerd en in alle gebouwen wordt gebruik gemaakt van LED verlichting.