Maverick Stables, logo

Sjoerd van den Hoogeweg

HARLEY VDL X NUMERO UNO

Sjoerd van den Hoogeweg komt uit een sport presterende moederlijn. Zo heeft zijn eigen moeder Folivia van den Hoogenweg  het Elite predicaat mogen ontvangen na een goede IBOP gelopen te hebben met 8’en voor haar Galop, Reflexen, vermogen, instelling en voor haar Rijbaarheid en bewerkbaarheid. Folivia van den Hoogenweg is de enige nakomeling van de merrie Belle van den Hoogeweg en zij werd succesvol in de sport uitgebracht op 1.50m met Jeroen Dubbeldam en daarna heeft zij haar carriere voortgezet in China eveneens in de klasse 1.50m.

Harley VDL

De vaderlijn bestaat uit drie internationale springpaarden op rij: Heartbreaker, Carthago en Caletto I.

Zijn moeder Larthago won 1.40m en 1.50m parcoursen en bracht naast Harley nog drie goedgekeurde hengsten Cevin Z (AES, 1.50m springen), Casago (KWPN) en Dimitri Z (Zangers-heide, 1.40m springen). Daarnaast bracht ze de 1.50m springpaarden Hopes are High Z en Soren Z en het 1.45m springpaard Uncle Sam.

Harley was met Jessica Kürten zeer succesvol op internationaal niveau. Hij was 2e in de Grote Prijs van Sainte Cecile en 3e in de Grote Prijs van Neurenberg en won internationale rubrieken in La Coruña, Aalst en Outdoor Gelderland. In Den Bosch won hij op overtuigende manier de VHO trofee.

Numero Uno

Vader Libero H (v. Landgraf I) won met Jos Lansink op fenomenale wijze de Wereldbekerfinale in Den Bosch 1994. Numero Uno sloot zijn aanlegtest winnend af. Hij behaalde een 9 voor de galop en scoorde gemiddeld 8.5 voor de springonderdelen. Kenmerkend is zijn afdruk, techniek en kwaliteit. De moederlijn gaat via de stempelhengst Farnese terug op de merrie Fernsicht (v. Ladykiller xx), een volle zus van de bekende springpaarden¬leverancier Lorenz (Holsteiner stam 429).

Na een succesvolle sportcar¬riëre onder Europees kampioen Marco Kutscher heeft de preferent verklaarde Numero Uno zich ontwikkeld tot één van de meest toonaan¬gevende hengsten in de mondiale fokkerij met een ongekend aantal 1.60m Grand Prix winnaars en Olympische paarden. Slechts enkele voorbeelden zijn Tamino, Tyson, Uno de la Roque, Chameur en onze eigen Van Gogh, grandioze winnaar van o.a. GCT Valkens¬waard, LA Masters en Hong Kong Masters.

Numero Uno, vader van vele goedgekeurde hengsten en kampioenen in binnen- en buitenland heeft tevens vele succesvolle sportpaarden gebracht. De totale winstsom van zijn directe en indirecte fokproducten bedraagt reeds meer dan 10 Miljoen Euro!