Maverick Stables heeft alle faciliteiten om intensief te trainen met uw paard of lekker ontspannen te rijden. Er zijn twee binnenbakken en twee buitenbakken en op steenworp afstand bevindt zich het bosrijke Rivierduingebied waar paard en ruiter een heerlijke buitenrit kunnen maken.

Buitenrijbanen

Buitenrijbak voorzijde De buitenbak aan de voorzijde van Maverick Stables heeft een afmeting van 20 x 60 meter. Deze rijbaan is uitgevoerd met een eb & vloed zandbodem. Mede door de goede buitenverlichting is deze buitenbak het gehele jaar ook ’s avonds te gebruiken. Vanaf het balkon van de kantine kunt u de activiteiten in de buitenbak prima volgen. 

Buitenbak achterzijde Aan de achterzijde van het terrein bevindt zich nog een buitenbak met afmetingen van 20 x 40 meter. Ook deze rijbaan is uitgevoerd met een eb & vloed zandbodem en voorzien van goede verlichting. Hier worden de outdoor dressuurwedstrijden in klasse B, L en M gereden.

Binnenrijbanen

Grote binnenbak De binnenbak (ca. 30 x 60 meter) is bedekt volgens het Agterbergsysteem en is daarmee zeer stabiel, compact en veerkrachtig. De sproei installatie zorgt voor de juiste, stofvrije, condities. Aan de halwand is op twee plaatsen een dressuurspiegel geplaatst waardoor de ruiter een goed beeld kan krijgen van – de verrichtingen van – zichzelf en het paard. Vanwege de omvang is deze bak zeer geschikt om te springen. Springmaterialen zijn dan ook aanwezig. 

Longeren is in deze binnenbak niet toegestaan. Dat kan in de andere binnenbak. Vanuit de kantine op de eerste verdieping is er door de grote ramen prima zicht op de binnenbak. En via het grote balkon aan de voorzijde van deze kantine kunt u niet alleen alle activiteiten in de buitenbak goed volgen, maar heeft u ook een prachtig uitzicht over de landschappen van Flevoland. 

Kleine binnenbak Achter de grote binnenrijbaan staat nog een hal met een binnenbak van ca. 20 x 40 meter die is voorzien van een eb & vloed zandbodem. In deze binnenbak is het mogelijk om te longeren. Ook zijn er in deze bak springmaterialen en losspringmaterialen aanwezig. Deze binnenbak kan tijdens wedstrijden worden gebruikt om in te rijden.

Longeercirkel

Longeren dient vele doelen. Naast zadelmak maken en – jonge – paarden trainen, kun je het paard longeren als hersteltraining daags na een zware training of wedstrijd of als rustige start na ziekte of kreupelheid. Daarnaast is het een prima manier om je paard te kunnen observeren (disbalans, onregelmatigheden) en eventuele problemen in de training van je paard op te lossen (stijfheid, ongewenst gedrag). Maverick Stables heeft een longeerpiste met een doorsnede van 20 meter. Daarnaast is het mogelijk om in de kleine binnenbak (20 x 40 meter) te longeren.

Grandcafe

Maverick Stables heeft een grote kantine met een hoefijzervormige bar. Hiervoor heeft de pensionstal een drank- en horecavergunning. De kantine bevindt zich op de eerste verdieping en is zowel met een lift als met een trap bereikbaar. Vanuit de kantine is er door de grote ramen prima zicht op de binnenbak. Aan de voorzijde heeft de grandcafe een mooi, groot balkon. Via dit balkon kunt u niet alleen alle activiteiten in de buitenbak goed volgen, maar heeft u ook een prachtig uitzicht over het Flevolandse landschap.

De kantine is geopend tijdens evenementen, zoals dressuur- en springwedstrijden. 

Paddocks

Achter de grote rijhal naast de stapmolen bevind zich de kleine paddock. De kleine paddock heeft de afmetingen van 10 meter x 16,5 meter. En naast de kleine binnenbak bevindt zich de grote paddock. De grote Paddock heeft de afmetingen van 17 meter x 13,5 meter. Een paddock is een omheinde bak met zand waar je paard kan losgooien zodat hij beweging krijgt wanneer hij alleen op stal staat. De paddock is ook geschikt om een paard in te zetten die niet herstellende is van een blessure, waarbij hij niet te wild mag doen.

Stapmolen

De trainingsmolen is heel geschikt voor het frequent, veelzijdig en veilig trainen van uw paard. Het houdt ze in conditie en bevordert het uithoudingsvermogen, de bloedsomloop en de ontwikkeling van sterke spieren. Naast beweging zorgt het ook voor sociaal contact met andere paarden. Maverick Stables heeft een overdekte 6-paards trainingsmolen met een diameter van 20 meter. Omdat de trainingsmolen overdekt is, biedt het bescherming biedt tegen zon, regen en wind, maar zorgt het wel voor frisse lucht en voldoende licht. Prettig is ook dat de hoefslag altijd droog blijft. Zo kunt u uw paard het hele jaar door beweging geven in een comfortabele omgeving. Om veiligheidsredenen moet het gebruik van de stapmolen altijd vooraf worden overlegd met een medewerker van Maverick Stables. Het is mogelijk om uw paard door een medewerker van Maverick Stables in de stapmolen te laten zetten. Hiervoor bieden wij een ‘stapmolen-service’ aan. Een maandabonnement kost EUR 40,- en een losse kaart EUR 3,-.

 

Weidegang

Paarden zijn van nature grazers. Het maagdarmkanaal is er op ingesteld om de hele dag kleine hoeveelheiden vezelrijke voeding te verwerken. Door het grazen beweegt het paard veel en dat heeft een positieve invloed op de spijsvertering en is bevorderend voor bloedsomloop en stofwisseling. Weidegang stimuleert bovendien het natuurlijk gedrag van paarden en kan stress helpen voorkomen

De paarden worden doordeweeks (mits de omstandigheden dit toelaten) 5 dagen door de medewerkers van Maverick Stables in de weide gezet en opgehaald. Het is ook mogelijk dat de pensionklant zijn/haar paard eerder ophaalt om bijv. te trainen etc. In de weekenden worden de paarden door de medewerkers van Maverick Stables in de weide gezet maar de pensionklanten dienen zelf hun paarden op te halen. Paarden zijn sociale dieren en het onderlinge contact met andere paarden in de wei is van belang. Maverick Stables stelt daarom paardengroepen samen die gezamenlijk in de wei kunnen staan.

Om de wei zo optimaal mogelijk te benutten en de bodem in zijn waarde te laten, worden de paarden naar binnengehaald naar inzicht van de medewerkers van Maverick Stables. Mocht je je paard meer vrije beweging willen geven en is dit niet mogelijk in de weide door omstandigheden is het mogelijk om je paard los te gooien in de paddock en onder toezicht in de kleine binnenbak.